Kemal KANAT / Editör

    Merhaba,

    Genelde 30 günde hazırlanan dergimiz geçen sayımızın daha erken çıkması kararı ile 20 günde hazırlandı. Doğal olarak çalışanların deyim yerindeyse “iki ayağı bir pabuca girdi”. Siz üç saatte yapabileceğiniz bir işi iki saate sığdırmayı hiç denediniz mi?

    Azalan teknik yazı stoku ile değerli yazarlarımıza ulaştım ve teknik yazı istedim.

    Sağ olsunlar hemen yardımcı oldular. Yeri gelmişken bu konuda bir hatırlatma yapmak isterim; Güncel konularda veya teknik konu haricinde yazı yazmak çok büyük problem oluşturmuyor. Ama teknik konuda yazılan bir yazı büyük araştırma gerektiriyor.

    Özellikle yazan kişinin konusunda bilgili olması önem taşıyor. Çünkü sürekli gelişen ve değişime uğrayan bir konuda güncel şeklini bilmeden yazmak beraberinde okuyucu şikayetlerini de getiriyor. Bu yüzden teknik yazı yazan kişi konudan uzak yada güncel değilse okuyucu hemen uyarıyor. Doğal olarak teknik yazı yazmak diğer yazılara göre zaman alıyor. Bazen yarım saatte yazılabilen bir aktüalite yazısı yerine bir teknik yazı bir haftalık araştırma sonrasında ortaya çıkabiliyor. Teknik yazı stoklarının azlığı ve çabuk tükenmesi bu nedene dayanıyor.


    Bu ay yazarlarımız arasına yine yeni katılımlar var. Ama bir tanesi amatör değil, profesyonel. Sn.Ersoy SOYDAN ünlü “SİZİNKİLER” çizgi dizisini üreten yayınevinin genel müdürü olarak gezi notlarını bizimle paylaştı. Kendisine ve yeni katılan yazarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.


    Bulmaca ödüllerine sponsorluk yapan firmaların birisi çıkmadan diğeri katılırken, sırada bekleyenlerin sabrına teşekkür ediyorum. Bulmacalarınız mail, posta, elden ve bir çok şekilde elime geçiyor. Dergimizin ne kadar çok okuyucuya, bulmaca meraklısına ve ayrı kitlelere ulaştığını bu şekilde görerek şaşırıyorum.



    İlginize Teşekkürler

UTED DERGİ