HABERLER
Boeing KC-767A fabrikadan çıktı  

Havacılık ve uzay şirketi Boeing, önümüzdeki 30 yıl içerisinde hacmi 100 milyar dolara ulaşması beklenen yeni nesil havadan yakıt ikmal uçağı pazarındaki en son modeli KC-767A'nın üretimini tamamladı. İtalyan Hava Kuvvetleri'nin siparişiyle üretilen KC-767A, bir dizi uçuş testini geçtikten sonra 2006 yılının Nisan ayında teslim edilecek.
 

Boeing, Kansas'taki fabrikasında yapılan törende görücüye çıkardığı tanker uçağını, halen İtalyan ile Japon hükümetleri için üretiyor.

Uçağın üretiminin tamamlanması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Boeing Uzay ve Savunma Sistemleri Bölümü Başkanı Jim Albaugh, "Askeri platformlardaki 60 yıllık birikimimizin sonucu olan yeni tanker uçağını üretmekten gurur duyuyoruz. İleri ağ ve iletişim teknolojileri platformuna sahip olan uçakla, müşterilerimize havadan yakıt ikmalinde en gelişmiş teknolojileri sunuyoruz." dedi.


Halen, değişik modellerde 650'nin üzerinde havadan yakıt ikmal uçağı çeşitli ülkelerin Hava Kuvvetleri tarafından kullanıyor. Uçakların çoğu 45 yaşın üzerinde olduğundan, operatörlerin filolarını kısa bir süre içerisinde yenilemesi gerekiyor. Boeing'in KC-767A tanker uçağı, ticari havacılıkta başarısı kanıtlanmış 767 modeli üzerinden geliştiriliyor. 

 

TÜRK HAVA YOLLARI, KAZABLANKA SEFERLERİNE BAŞLADI 

Türk Hava Yolları, 27 Mart'tan itibaren Fas'ın önemli şehirlerinden Kazablanka'ya haftada dört gün karşılıklı seferlere başladı. Bu uçuşların ikisi THY tarafından Çarşamba ve Pazar, ikisi de Fas Kraliyet Havayolları (Royal Air Maroc) tarafından Salı ve Cumartesi günleri düzenlenecek. Kazablanka'ya düzenlenecek seferlerin lokal saatleri şöyle; Kalkış Varış İstanbul'dan (TK) 10.30 Kazablanka'ya 12.30 Kazablanka'dan (TK)13.30 İstanbul'a 20.45 İstanbul'dan (FKH) 16.05 Kazablanka'ya 18.05 Kazablanka'dan (FKH) 07.45 İstanbul'a 15.05 THY Kazablanka seferlerine 27 Haziran'dan itibaren Pazartesi günleri de eklenecek. Öte yandan Türk Hava Yolları, hattın tanıtımı amacı ile 27 Mart - 25 Haziran 2005 tarihleri arasında Kazablanka seferlerine özel tarife uygulayacak.

 

Gulf Air 55. Yaşını Kutluyor ! 

Bu ay 55.yıldönümünü kutlayan Gulf Air, 30 Nisan 2005 tarihine kadar tam 55 gün boyunca, tüm Gulf Air Frequent Flyer Programı üyeleri ve yeni üye olanlar; ister First, isterlerse Business Class’ta seyahat etsinler, normalde kazandıkları millerin tam 5 katı mil kazanacaklar.

 

Israel Aircraft Industries ticari uçaklar bölümü B787 üretiminde yer alacak

 

Israel Aircraft Industries (IAI) ticari uçaklar bölümü, Vought Aircraft Industries ile (Boeing tedarikçisi şirket) toplam cirosu 500 milyon doları bulan bir anlaşma yaptı. Bu karar, Boeing787 programı sürdüğü sürece geçerli kalacak.
 

IAI/Commercial Aircraft Group'un Üretim Bölümü; B787'nin kapı kenarlarını, yolcu ve kargo  bölümlerinin tabanlarını montajını yapacak.  Grubun mühendislik bölümü montaj hattını dizayn edecek.   IAI'nın Başkanı & CEO'su Moshe Keret: " Vought şirketi tarafından bu işe uygun görülmemizden dolayı ve IAI'ye gösterilen güvenden dolayı  büyük onur duyduk.  Bu bizim bu projede başarılı olacağımızın bir işareti olarak algılanmalı, IAI bu projede beklenenin üzerinde bir performans göstererek, gösterilen güvene layık olacaktır"  dedi.


Vought Aircraft Industries, şirketi (www.voughtaircraft.com); dünyanın en büyük bağımsız havacılık malzemeleri tedarikçisi ve merkezi Dallas'da. Şirket  havacılık endüstrisi için, kanat, gövde parçaları, alt montaj hattı, compenent malzemeler gibi ana malzemeleri; birinci elden dizayn ediyor üretiyor ve pazarlıyor.

 

Salon modelleri model uçak yarışması, ikinci kez Sabancı Üniversitesi’nde gerçekleşti 

Sabancı Üniversitesi Havacılık Kulübü (SUHAVK) ve Pendik Sportif Havacılık (PEMUK) işbirliği ile Türkiye’de ikinci kez düzenlenen “Pemuk Kupası Salon Modelleri Model Uçak Yarışması” 13 Mart Pazar günü, Sabancı Üniversitesi Spor Merkezi’nde gerçekleşti. 
 

Sabancı Üniversitesi’nin sivil toplum örgütleriyle gerçekleştirdiği işbirliğine bir örnek daha oluşturan “Salon Modelleri Model Uçak Yarışması”na, Sabancı Üniversitesi evsahipliği yaptı. Türkiye’de ikinci kez gerçekleştirilen “salon modelleri model uçak yarışması”, geçen döneme oranla bazı farklılıkları içerdi. Örneğin, yarışmada “çubuk model” ve “gövdeli model” olmak üzere iki ana kategori yer alırken yarışmaya ek kategori olarak “kanat çırpan modeller” de eklendi. Ayırımlar “sınıflar” üzerinden yapıldı. Yarışmanın bu dönemki adı ise, “Pemuk Kupası” idi.


Pendik Sportif Havacılık (PEMUK) işbirliğinde düzenlenen “PEMUK Kupası Salon Modelleri Model Uçak Yarışması”nda, modelin kanat mesafesinin 650 mm’yi geçmemesi ve ağırlığının lastiksiz olarak bir gramdan az olmaması da koşullar arasında yer alıyor.

“PEMUK Kupası Salon Modelleri Model Uçak Yarışması”nın gerçekleştiği Sabancı Üniversitesi’ndeki gölette, model sürat tekne gösterisi de izleyenlere keyifli anlar yaşattı. 


Uçmanın ve uçurmanın keyfine varan ve bunu bir tutku olarak yaşayan Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin kurduğu Havacılık Kulübü; kağıt uçak, planör, maket uçak ve radyo kontrollü model uçak yapımından, havaalanı, müze, fuar gezileri gibi aktivitelerin düzenlenmesinin yanı sıra, Uçarı Sportif Havacılık işbirliğinde yamaç paraşütü eğitimi de veriyor. Havacılık Kulübü, 2006 yılının yaz ayları boyunca model uçak eğitimlerinden sertifika alan öğrencileri THK’nın açacağı yamaç paraşütü, paraşüt, balon ve planör kurslarına göndermeyi hedefliyor.

 

Yarışma sonuçları:

 

Çubuk Modelleri ilk 3 kategorisinde:

 

1. Caner Aksu – 286,00

2. Ahmet Kaya – 225,00

3. Hüsamettin Özenç – 194,00

 

Pemuk İlk 3 kategorisinde:

 

1. Caner Aksu – 352,00

2. Yusuf Gölet – 115,00

3. Gültekin Kalay – 105,00

 

Ornithopter (kanat çırpan modeler) İlk 3 kategorisinde:

 

1. M. Rafet Özalp – 46,00

2. Ahmet Çelik – 23,00

3. Salim Çelebi –14,00

 

Jüri Özel Ödülleri:

 

Barış Eral

En Genç: Umut Bilgen

En Azimli: Tuna Erkan

En Aktif: Ali Ekinci

En Dirençli: Menevşe Yüce

 

 

ÖNEMLİ OUYURU 

VAKIF GENEL KURULUNA DOĞRU

 

Vakfımızın genel kurulu, 29/30 Nisan 2005 tarihinde sizler tarafından seçilmiş 475 delegenin katılımı ile yapılacaktır. Bu genel kurulumuz öncesi; seçilmiş tüm delege arkadaşlarımızın, tüzüğe uygun olarak, faaliyet raporlarının incelenmesi bazında hazır olacağını ümit ediyorum.

 

Bu Genel kurulumuzda, eski yönetimlerin faaliyetlerinin ve ne yapıp ne yapamadıklarının üstünde durmanın çok önemli olmadığını düşünüyorum. Şöyle ki; vakıf yönetimlerini delegelerimiz seçmekte ve hangi faaliyetler içerisinde olmaları gerektiğini onlar belirlemektedirler ya da, belirlemeleri gerekir.

 

Çünkü, yönetimler, genel kurul tarafından tüzüklerinde belirtilen koşullarda faaliyetlerini yapmak zorundadırlar. Burada, genel kurulumuzun çalışırken, vakıf yönetimimizin gerek tüzük, gerekse genel kurul gereği yapmak durumunda kaldığı faaliyetlerin boyutunu değil, bu faaliyetler içerisinde çalışılırken, vakfımızın maddi kaynaklarının, doğru yerde ve dürüstlük kriterlerine uygun  kullanılıp kullanılmadığının incelemesi gerekir.

 

Vakfımızda, yönetici sıfatıyla senelerdir faaliyetlerini sürdüren değerli arkadaşlarımızın, bu başarısız durumları hakkında, kendileriyle ilgili  spekülasyon doğuracak konuşmalara (vakfın maddi olanakları hakkında) karşı olmak ve onların temiz mazilerine gölge düşürmemek adına, yönetimleri temize çıkaracak İBRA işlemini oldu bittiye getirmemek gerekir. Çünkü, bu ibra işleminin, genel kurulumuzun süreceği 2 günlük sürede, yapılabilmesi profesyonel kadrolarca bile imkansızdır. Bu nedenle, eski yönetici arkadaşlarımızın töhmet altında kalmalarını önlemek ve ne kadar dürüst bir şekilde çalıştıklarının tüm topluma deklere edilebilmesi için, tüm hesapların genel kuruldan sonra incelenerek, ibralarının daha sonra yapılabilmesine olanak sağlanmalıdır.

Aksi takdirde, yeni seçilen genel kurulumuz ve eski vakıf yönetimimizin değerli yöneticileri toplumun tümü tarafından görevlerini ifa etmiş sayılamazlar.

Değerli arkadaşlarım,

Vakfımızın bugünkü başarısız tablosu, yarınının da başarısız olacağının bir göstergesi değildir. Vakıf üyelerimizin, yeni delegasyona ve onların vakfımızın ileriki yıllarında, daha da büyüyerek faaliyetlerini sürdürmeye yönelik görüşlerini önce dinlemek ve sundukları öneriler, yapılabilecek faaliyetlerse onların seçeceği yönetime bir şans vermeleri gerekir.

 

Sadece THY’yi değil, tüm havacılık sektörünü kucaklamış, aidat miktarı minimize edilmiş bir vakfın, derneklerin bile büyük faaliyetlerine rağmen, kar edebildiği bir ortamda, sosyal faaliyet rekoru kırmaları ve vakfın gelirlerini katlamalarına engel olacak bir neden göremiyorum.

 

Genel kurulumuzda, 475 delegenin, kendi aralarında genel kurul öncesi toplantılar yapmasının önemini kabul edersiniz. Biz TEKNİK delegasyon olarak, 80 arkadaşımızla düzenli olarak toplantılar düzenlemekteyiz. Ortak sorun ve ortak menfaatlerimiz doğrultusunda tüm delegasyonun katılımına ve yorumuna açığız. Diğer delege arkadaşlarımızın düşünceleri bizler için çok değerlidir. Her fikire ve her görüşe açığız. Ortaklık kriterleri doğrultusunda, tüm vakıf üyelerinin menfaatlerini korumanın delege arkadaşlarımızın görevi olduğunun bilincindeyiz. DOĞRUNUN TEK OLDUĞUNU, sadece doğruya giden düşünce yapılarımızın ortak bir noktada kesişeceğini bir platform yaratacağımızı düşünerek, tüm delege arkadaşlarımızın bu zor dönemeçten, başarılı bir şekilde geçeceğinden kuşkum yoktur.
 

Vakfımıza başarılı bir GENEL KURUL diliyorum!


Saygılarımla…

SEFA İNAN

 

 

Air France 4 Adet Geliştirilmiş B777-300 ER Alıyor

Air France liste fiyatı toplamı 920 milyon doları bulan 4 adet B777-300 ER uçağı sipariş etti. Teslimatlar 2006 nisanında başlayacak. Boeing'in internet sitesinden alınan bilgiye göre; Air France halen filosunda bulunan 8 adet B-777-300ER uçaklarına ek olarak bu siparişleri verdi. Bu uçaklar havayolunun en popüler ve yolcu  isteklerinen en yoğun  olduğu Karaipler ve Hint Okyanusu hattında işletilecek. Özel koltuk ve uçuş eğlence sistemleri bütün sınıflarda bulunacak.
 

General Electric GE90-115B motoruyla güçlendirilen Air France'ın ilk B777-300'ER'ini 2004 yılında sefere koymuştu.

B-777-300ER'lerin sunduğu esneklik ve uzun menzil olanakları, havayollarına uluslararası piyasada avantajlar sağlıyor.

 

ITB Berlin Fuarı'nda Fly Air Standına Yoğun İlgi

Turizm sektörünün dünya çapındaki en önemli organizasyonu olan ITB 2005 Uluslararası Berlin Turizm Fuarı, 11-15 Mart 2005 tarihleri arasında gerçekleşti. 180 ülkeden 10.000‚den fazla katılımcının yer aldığı fuarda 2.000 metrekarelik bir alanda yer alan Türkiye, geçen yıllara oranla bu yıl fuarda 2005 yılında turizmde lider ülke olarak deklare edildi. 40 metrekarelik standında fuara katılan Fly Air, sektör profesyonelleriyle biraraya gelip İstanbul destinasyonunu ve ülkemizi dünyaya tanıtarak, yabancı tur operatörlerini ve fuar ziyaretçilerini Türkiye‚ye davet etti. Dünya turizm sektörü temsilcileriyle fuarda biraraya gelen Fly Air yönetimi işbirliği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Fly Air‚in başarılı stand çalışması ve ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesinden dolayı yazılı ve görsel basının da ilgi odağı haline geldi.

 

Lufthansa'nın 2005 Bilanço Raporu ve Yıllık Basın Toplantısı  Yapıldı

 

Frankfurt, 23 Mart 2005-

Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı W. Mayrhuber, yaptığı konuşmada özellikle  Lufthansa'nın mali yapısı, yeni ürünlere ve kaliteye yapılan yatırım, fitness programı gibi üç konuya değindi. W. Mayrhuber, yaptığı konuşmada özellikle  Lufthansa'nın mali yapısı, yeni ürünlere ve kaliteye yapılan yatırım, fitness programı gibi üç konuya değindi. Bu faaliyetler sonunda Lufthansa büyüdüğü ve ekonomik açıdan daha cazip hale geldiği belirtildi.

Rapora göre, Lufthansa, bazı ekonomik olumsuzluklara karşın, yolcu sayısını 50 milyonun üzerine çıkartmayı başararak genel olarak hedeflerine ulaşmış bulunuyor. 2004 faaliyet yılında gerçekleşen işletme kârı; 383 milyon Euro. LH'nın net kredi borcu 591 milyon Euro düzeyinde ve bunu 418 milyon Euro tutarında bir net aktif değere dönüştürmeyi başardı. Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde 1 milyar Euro’nın üzerinde ilave likidite yaratılmış bulunuluyor.
 

Aynıca Lufthansa; bu dönem içinde 1.8 milyar Euro tutarında ve tümüyle kendi olanaklarıyla yatırım yaptı, kapasitesini %13.4 oranında artırarak koltuk doluluk oranı % 74'e ulaştı. Lufthansa Şirketler Grubu dışındaki müşterilerden elde ettikleri cirolarını artırdılar. Lufthansa Technik sadece uçaklara bakım hizmeti sunmakla kalmayıp aynı zamanda yeni ürünlerin geliştirilmesi alanında da faaliyet gösteriyor. Lufthansa Technik ve Rolls Royce firmalarının ortak girişimi olan N3 sayesinde Thüringen şehrinde uçak motorları bakım hizmetleri alanında 500 kalifiye işgücü için iş olanağı yaratılmış olacak.

Thomas Cook ile turizm, Lufthansa Technik ile bakım, Lufthansa Cargo ve Lufthansa System ve LSG gibi şirketler topluluğu ile çok şirketli bir kuruluş olan Lufthansa AG, bütün seegmentlerde başarılı bir tablo ortaya koydu.

 

Onur Air iç hatlarda her gün 80 saat uçacak

İç hatlarda İstanbul çıkışlı 10 noktaya sefer düzenleyen Onur Air yaz tarifesiyle birlikte birçok hatta sefer sayısını arttırırken, iç hat uçuş noktalarına Dalaman’ı da dahil ediyor.
 

Geçen yıl toplam 1 milyon 546 bin 260 iç hat yolcusu taşıyan Onur Air bu yıl ilave seferlerle bu rakamı en az bir milyon daha artırmayı hedefliyor. Pazar günü başlayacak yaz tarifesinde Onur Air uçakları sadece iç hatlarda her gün 58 sefer yapıp 80 saat uçacak. 27 Mart’ta başlayan ve 29 Kasım’a kadar devam edecek yaz tarifesine göre; Onur Air’in İstanbul çıkışlı Adana, Antalya ve İzmir uçuşları günde dört sefere çıkarıldı.
 

Günde iki sefer olan İstanbul-Diyarbakır uçuşları ise 1 Haziran’dan itibaren hafta içi üç sefere, haftada 4 gün olan İstanbul-Kars uçuşları 4 Haziran’dan itibaren haftada beş sefere yükselecek. Yaz tarifesinde, İstanbul çıkışlı günde bir sefer olan Erzurum, Kayseri, Malatya, Samsun ile günde iki sefer olan Trabzon uçuşları ise aynı kaldı.1 Nisan’da haftada üç seferle İstanbul-Bodrum uçuşlarına başlayan Onur Air, okulların tatil olmasından itibaren bu hatta her gün iki sefer yapacak. 1 Haziran’dan itibaren de haftanın her günü bir seferle İstanbul-Dalaman uçuşları başlayacak.
 

Adana, Antalya, İzmir gibi ticari merkezlere sefer sayısını arttırarak yolcuların istediği saatte seyahat edebilmesini hedefleyen Onur Air’in uçuş saatleri ve yaz tarifesi hakkında detaylı bilgi (0212) 662 97 97 nolu çağrı merkezinden veya www.onurair.com.tr internet adresinden öğreniliyor.

 

TAI ile SELKOM Arasında A400M Aydınlatma Sistemi Ekipman Tedariki Alt Sözleşmesi İmzalandı... 

Geleceğin büyük nakliye uçağı A400M programı kapsamında, TAI'nin üst seviyede sorumlu olduğu sistemlerden "Dahili/harici Aydınlatma Sistemi" alt sözleşmesi, TAI ve Selenia Komünikasyon (SELKOM) firmaları arasında imzalandı. TAI'den yapılan açıklamaya göre, söz konusu anlaşma, dün TAI Akıncı tesislerinde düzenlenen ve Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın da katıldığı bir törenle imzalandı. TAI, Avrupa Hava Kuvvetleri'nin gelecek nesil taktik, lojistik hava nakliye ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan A400M projesinin tasarım ve geliştirme çalışmalarına Airbus Military S.L. ortağı olarak yedi Avrupa ülkesiyle birlikte, projenin başlangıcından itibaren Türkiye'yi temsilen "Milli Sanayi Kuruluşu" olarak katılıyor. Türkiye'nin satın alacağı 10 A400M uçağına karşılık, TAI'nin sorumlu olduğu yüzde 7.15 oranındaki Yapısal İş Paketi ön-orta gövde, eleron ve spoyler, paraşütçü kapıları, acil çıkış pencereleri ile kuyruk konisi ve arka gövde üst kısmını, yüzde 1.26 oranındaki Sistem İş Paketi ise, ışıklandırma ve su/atık sistemlerinin tasarım ve imalatından sorumlu bulunuyor.
 

Lufthansa'nın 2005 Bilanço Raporu ve Yıllık Basın Toplantısı Yapıldı

Frankfurt, 23 Mart 2005

Lufthansa AG Yönetim Kurulu Başkanı W. Mayrhuber, yaptığı konuşmada özellikle  Lufthansa'nın mali yapısı, yeni ürünlere ve kaliteye yapılan yatırım, fitness programı gibi üç konuya değindi. W. Mayrhuber, yaptığı konuşmada özellikle  Lufthansa'nın mali yapısı, yeni ürünlere ve kaliteye yapılan yatırım, fitness programı gibi üç konuya değindi. Bu faaliyetler sonunda Lufthansa büyüdüğü ve ekonomik açıdan daha cazip hale geldiği belirtildi.

Rapora göre, Lufthansa, bazı ekonomik olumsuzluklara karşın, yolcu sayısını 50 milyonun üzerine çıkartmayı başararak genel olarak hedeflerine ulaşmış bulunuyor. 2004 faaliyet yılında gerçekleşen işletme kârı; 383 milyon Euro. LH'nın net kredi borcu 591 milyon Euro düzeyinde ve bunu 418 milyon Euro tutarında bir net aktif değere dönüştürmeyi başardı.

Ayrıca geçtiğimiz yıl içinde 1 milyar Euro’nın üzerinde ilave likidite yaratılmış bulunuluyor.

Aynıca Lufthansa; bu dönem içinde 1.8 milyar Euro tutarında ve tümüyle kendi olanaklarıyla yatırım yaptı, kapasitesini %13.4 oranında artırarak koltuk doluluk oranı % 74'e ulaştı. Lufthansa Şirketler Grubu dışındaki müşterilerden elde ettikleri cirolarını artırdılar. Lufthansa Technik sadece uçaklara bakım hizmeti sunmakla kalmayıp aynı zamanda yeni ürünlerin geliştirilmesi alanında da faaliyet gösteriyor. Lufthansa Technik ve Rolls Royce firmalarının ortak girişimi olan N3 sayesinde Thüringen şehrinde uçak motorları bakım hizmetleri alanında 500 kalifiye işgücü için iş olanağı yaratılmış olacak.

Thomas Cook ile turizm, Lufthansa Technik ile bakım, Lufthansa Cargo ve Lufthansa System ve LSG gibi şirketler topluluğu ile çok şirketli bir kuruluş olan Lufthansa AG, bütün seegmentlerde başarılı bir tablo ortaya koydu.

 

THY,‘MRO Management’ dergisinin Mart sayısına kapak konusu oldu  

THY teknik ünitede yaptığı atılımlar, uluslararası ‘MRO Management’ dergisinin Mart sayısına kapak konusu oldu. Dergi, THY’nin filo yenileme ve teknik konulardaki çalışmalarından övgüyle bahsederken, şirketin Sabiha Gökçen Havaalanı’nda kuracağı bakım merkeziyle Avrupa’nın en önemli bakım üslerinden biri olacağına dikkat çekti. ‘Moving into the future’ (Geleceğe ilerlemek) başlıklı yazıda THY’nin projelerine 4 sayfa ayran dergi, Türkiye’nin gitgide büyüyen ekonomisine paralel olarak THY’nin de sağlıklı bir büyüme sürecine girdiğini ifade etti.

 

Atlas Jet Filosu Hızla Büyümeye Devam Ediyor...

AtlasJet, Kanadalı Bombardier şirketinin imalatı olan 70 koltuk kapasiteli yeni nesil CRJ700’lerin Türkiye’deki ilk kullanıcısı olacak. Nisan ayında teslim almaya başlayacağımız yeni uçaklarımız deri koltukları ve 81 santimetre koltuk aralıkları ile yolcuya yüksek konfor sunacak. CRJ700 uçaklarıyla iç hatlarda kısa piste sahip havalimanları dahil yurtiçinde daha fazla noktaya daha fazla sefer yapabilecek.

 

Canan Çelebioğlu Tokgöz’e “Yılın İşletmecisi” Ödülü 

Türkiye’nin en köklü kuruluşlarından Çelebi Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından verilen “Ülkemizde Yılın İşletmecisi Ödülü”ne değer görüldü. Canan Çelebioğlu Tokgöz, Türkiye’nin ekonomik açıdan gelişimine olumlu katkılarda bulunan girişimci ve profesyonel işletmecileri kamuoyuna duyurmayı ve ödüllendirmeyi amaçlayan “Ülkemizde Yılın İşletmecisi” ödülünü, 2004 yılında gerçekleştirdiği başarılı faaliyetler nedeniyle, İ.Ü İşletme Fakültesi mezunları arasında yapılan değerlendirme sonucunda aldı. İ.Ü. Avcılar Kampusu’nda düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Tokgöz, “Detaylı bir incelemeye dayanan bu önemli araştırmada, Çelebi Holding olarak çalışmalarımızın takdir edilerek ödüle layık görülmesi bizi onurlandırdı” dedi.

 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında sigara içilmesinin yasak 

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katında sigara içilmesi yasaklandı. Uçuş sonrası geliş katında bir bölümde sigara içebilen yolcular, artık terminalden çıkana kadar sigara içemeyecekler. Pasaport kuyruklarında bekleyen yolcular pasaport işleminden sonra dinlenmek isteyince havuz kenarlarına oturmak zorunda kalıyorlar. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ni işleten Tepe-Akfen (TAV) şirketi yetkilileri; sigara dumanından rahatsız olan yolcuların şikayeti üzerine oturma gruplarını kaldırdıklarını, aşırı duman ve çirkin görüntü oluşması nedeniyle bu kararın alındığını, isteyen yolcuların gümrüklü salon dışındaki kafeteryalarda sigara içebilecekleri belirtildi.